ГРАД ВАЉЕВО ДА СЕ ИЗВИНИ НОВИНАРИМА

Поводом драматичних увреда које су локални моћници у Ваљеву упутили новинарки јединог слободног медија у Ваљеву Дарији Ранковић из Радио Патка, ДХСС издаје следеће

ГРАД ВАЉЕВО ДА СЕ ИЗВИНИ НОВИНАРИМА

Демохришћанска странка Србије изражава згражавање и гађење према увредама које су изрекли Слободан Гвозденовић и Драгољуб Красић као и остали учесници новинарки Радија Патак који је једини  медији у граду Ваљеву који је одувек био слободан и непристрасан, како за време Милошевића тако и након њега. Недопустиво је понижавање представника медија независно од повода јер без слободних медија који слободно одлучују о томе шта ће преносити а шта не, не може постојати ни демократско друштво у ком ће јавност бити обавештена како о радњама власти тако и о правима новинара да протествују због понашања власти.

Демохришћанска странка Србије као странка која веома добро познаје ситуацију у медијима а прецизно и детаљно познаје ситуацију у Ваљеву изражава ПУНУ ПОДРШКУ како новинарки Дарији Ранковић тако и Радију Патак, али и свим локалним медијима у Ваљеву који су деценијама угрожени бахатим поступањем сваке власти која се мењала у том граду.

Демохришћанска странка Србије ЗАХТЕВА да се локалним новинарима извине не само лица која су их увредила већ цела Скупштина Града Ваљева и градоначелник лично, јер овај срамни чин се није догодио на пијаци или на паркингу већ у најважнијем органу локалне самоуправе, и зато се сама локална самоуправа мора одмах извинити.

Демохришћанска странка Србије подсећа да је више година у назад ситуација у Ваљевским медијима алармантна, да свака локална власт сад већ по навици уцењује локалне медије, појединим новинарима прети а на саме локалне медије  врши драматичан утицај, док према новинарима се већ деценију у назад опходи бахато и без поштовања.

Демохришћанска странка Србије се нада да ће бити у стању да оваквом пре свега неморалном понашању стане на пут одмах након конституисања локалног одбора странке који је у оснивању, и позива јавно све људе од части, независно од тога којом се професијом баве, да се супроставе локалном непотизму и морално свирепим покушајима локалних моћника да уцењују локалне медије и локалне новинаре шиканирају поступцима недостојним било којег носиоца власти.

У Београду                                                                                        Информативна служба ДХСС

Дана 25.12.2012

Медија центар Категорије Саопштења ГРАД ВАЉЕВО ДА СЕ ИЗВИНИ НОВИНАРИМА